بررسی گلس سرامیکی گوشی
مقدمه
محافظ صفحه نمایش از اجزاء جدا نشدنی در خرید لوازم جانبی گوشی محسوب میشود. زمانی که شما یک گوشی موبایل میخرید احتمال اینکه یک گلس محافظ توسط مغازه دار، آن هم به درخواست شما روی گوشیتان نصب شود؛ بسیار زیاد است. همچنین به احتمال زیاد در مواردی هم یک گلس ضد خش توسط کمپانی سازنده در پک گوشی شما موجود خواهد بود. این موارد خود نشان دهنده اهمیت بالای گلس گوشی در محافظت بلند مدت از صفحه نمایش تلفن همراه شما است.
گوشیهای هوشمند جدید از شیشههای بسیار مقاومی به نام گوریلا استفاده میکنند. گوریلا یا شیشه گوریلا گلس شیشهای است که توسط شرکت کورنینگ طراحی شده است. جنس این شیشه از آلومینوسیلیکات قلیایی است و بسیار مقاوم و نازک است.
دسته بندی گلس گوشی متنوع است؛ اما در زیر ما 5 دسته کلی را برای شما آوردهایم:
1)گلسهای سرامیکی ( Ceramics Glass) و انواع گلسهای نشکن
2) گلس حرارتی شیشهای (Tempered)
3) گلس UV
4) انواع گلس نانو
5) گلسهای ضد ضربه (TPU)
6) گلسهای حریم شخصی
7) گلسهای 9Hمات
آنچه در این نوشتار بررسی میشود؛ پیرامون یکی از پرکاربردترین گلسهای گوشی به نام “گلس گوشی سرامیکی” است. شما میتوانید به صفحه اصلی محصولات وبسایت مراجعه کنید و انواع محصولات گلس اکسسوری را مشاهده کنید. در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی میتوانید با شمارههای اکسسوری در صفحه تماس با ما در ارتباط باشید.
ماهیت گلس گوشی سرامیکی
گلس گوشی سرامیکی همانطورکه از نامش نیز مشخص است؛ از جنس سرامیک است. فیلم سرامیک نشکن نوعی محافظ صفحه نمایش نرم است. این محافظ صفحه نمایش از مواد مخصوص (TPU+PC) ساخته شدهاست. در مقایسه با گلس حرارتی (Tempered) یکی از بارزترین ویژگیهای گلس سرامیکی این است که به سختی میشکند!
گلس گوشی سرامیکی دارای خاصیت ضد خراشی جزئی نیز است. این گروه از گلسها با درجات سختی مختلف امروزه جایگاه ویژهای در میان کاربران خرید محافظهای صفحه نمایش کسب کردند.
گلس گوشی سرامیکی از لحاظ شفافیت به دو گروه مات و شفاف تقسیم میشود. کاملاً بدیهی است که شفافیت تصویر در گلسهای گوشی سرامیکی از نوع شفاف بسیار مشهودتر است.
همچنین نوع مات گلس گوشی سرامیکی قابلیت لمس و حساسیت به تاچ بیشتری نسبت به نوع شفاف دارد. علاوه بر این یکی از بهترین مزایای گلس گوشی سرامیکی قابلیت نصب آسان برای افراد مبتدی است.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
تفاوت گلس گوشی سرامیکی با سایر گروه گلسها
گلسهای حرارتی
گلسهای حرارتی (Tempered) در واقع همان شیشههای معمولی هستند که تحت عملیات حرارتی شدید قرار گرفتهاند. در این عملیات حرارتی به دلیل ایجاد شوک شدید گرمایی مقاومت به شدت بالا میرود و الگوی شکست شیشه تغییر میکند. (یعنی این نوع گلس پس از این عملیات به سادگی شیشههای معمولی نمیشکند و مقاومتر میشود) استفاده از شیشههای حرارت دیده در صنعت، وسایل نقلیه موتوری، دربهای شومینه ها، سنگ تراشی و.. برای حفظ مقاومت مکانیکی و ایمنی و محافظت در برابر ضربه و شوک مناسب است. شیشههای حرارت دیده میتوانند تا 470 درجه فارنهایت را تحمل کنند.
اگر یک گلس حرارتی در دمایی بالاتر از 470 درجه قرار بگیرد؛ به تدریج تغییر ساختار داده و میشکند. این به این معناست که اگر یک شیشه حرارت دیده در معرض مداوم دمای 600 درجه فارنهایت یا بیشتر قرار بگیرد؛ به تدریج به قطعات کوچک خرد میشود.
گلسهای نانو
از مزایای گلس سرامیکی در مقایسه با گلسهای نانو مایع تکه تکه نشدن در حین ضربه و ضد خش بودن آن تا حد زیادی است. البته گلسهای نانو نیز به طور کلی تکه تکه وخرد نمیشوند. اما در مقابل ضربه بسیار حساسیت دارند، در حالیکه گلس سرامیکی مقاومت بسیار بالایی در برابر خرد شدن دارد.
همچنین یکی از برجسته ترین ویژگیهای گلس گوشی سرامیکی این است که لب پر نمیشود و به دلیل استحکام بالا و ضخامت کم اطراف آن لبههای آن از بین نمیرود و در مقابل انواع گلسهای نوع TPU شفافیت بالاتری دارند و زرد نمیشوند.
خاصیت پوشش در گلس گوشی سرامیکی
از خصوصیات اصلی گلسهای سرامیکی از لحاظ پوشش، Full Cover بودن این نوع گلسهاست. گلس سرامیکی با دارا بودن پوششهای مختلف 2D تا 100D به اندازهای با لبههای گوشیهای هوشمند جدید سازگار است که لب به لب گوشی قرار میگیرد و تمام لبههای آن را پوشش میدهد.
نصب گلس گوشی سرامیکی
با توجه به اینکه محافظ های سرامیکی قدیمی بیشتر از نوع دور چسب بودند؛ بعد از نصب مشکلات بسیاری برای افراد ایجاد میکردند. گلس گوشی سرامیکی فول چسب مناسب ترین نوع گلس برای نصب است. این گلس بعد از نصب از سطح گوشی شما برگشت ندارد و روی گوشی شما ثابت میشود.
در ارتباط با نصب یک گلس سرامیکی پیشنهاد میشود ویدئوی زیر را مشاهده کنید:
نقاط ضعف گلس گوشی سرامیکی
از نقاط ضعف این گلسها در مقایسه با گلسهایی مانند شیشههای حرارت دیده این است که انتقال نور پایینتری دارند؛ در نتیجه کیفیت تصویر نسبت به شیشه کمی کاهش مییابد. علاوه بر این گلسهای حرارتی دارای حس لمس طبیعیتر و بهتری نسبت به پلاستیک هستند. سختی و ایمنی آنها نیز برای حفاظت از صفحه نمایش شما بالاتر است.
البته در نظر داشته باشید که محافظهای شیشهای پوششی به اندازه گلس سرامیکی ندارند؛ همچنین گاهی اوقات دارای تأثیرات رنگین کمانی میشوند که زیاد مطلوب نیست.
از لحاظ آنتن دهی و کیفیت انتقال و جداسازی سیگنال، گلس سرامیکی عمدتاً از جداسازی سیگنال جلوگیری میکند و در ارتباط سیگنالی اختلالی ایجاد نمیکند. به دلیل مشکلات مواد سازنده گلس سرامیکی، گلسهای حرارتی (شیشهای) آسانتر میتوانند سیگنالها را جدا کنند و آنتن را انتقال دهند.
گلسهای حرارتی نسبت به گلس سرامیکی سختی بالاتری دارند. ساختار شیشهای به لحاظ ظاهری و مواد سازنده در آنها به جنس صفحه نمایش موبایل نزدیک تر است.
در ویدئوی زیر تست یک گلس گوشی سرامیکی را از نزدیک ببینید:
طول عمر گلس سرامیکی
در حالت کلی وقتی بحث به عمر مفید گلس میرسد یک گلس سرامیکی عملکرد خمشی بالاتری دارد و دچار شکستگی نمیشود. بنابراین زمانی که شما یک محافظ صفحه نمایش سرامیکی برای گوشی خود میخرید؛ به این زودی ها انتظار شکستن گلس خود را نداشته باشید!
گرچه در مقابل باید انتظار از دست رفتن صفحه نمایش موبایل خود را در اثر فشار و ضربات سخت داشته باشید. این گلسها در مقایسه با گلسهای حرارتی به سختی میشکنند و اثر حفاظتی پایینی دارند.
سخن پایانی
✅ بهترین نوع گلس برای محافظت از گوشی شما در برابر ضربه کدام است؟
گلسهای حرارتی و چند لایه بهترین نوع گلس برای محافظت از گوشی هستند
✅ مهمترین خصوصیت گلسهای سرامیکی چیست؟
خاصیت انعطاف پذیری و پوشش کامل لبه های گوشی از مهم ترین خصوصیات گلس سرامیکی است.
✅ از لحاظ انتقال آنتن کدام نوع گلس بهترین مدل است؟
گلسهای حرارتی به دلیل جنس ترکیبات آنتن را به خوبی منتقل میکنند.
✅ کدام نوع گلس ممکن است دچار اثرات رنگین کمانی شود؟
گلس حرارتی در مقابل گلسهای سرامیکی دچار اثرات رنگین کمانی بیشتری میشوند.
پیام بگذارید